Saturnia the glitter odd- 2001cranium music

Första låten 'Chrysalis' öppnar med ett sprakande knaster samplat från en vinylskiva. 'The Glitter Odd' är inte släppt på vinyl, men jag tror gärna Saturnia skulle velat det. Bara en vinyl-fetischist lägger in såna där samplingar. 'Chrysalis' är helt klart hit-låten på denna skiva, och är utan förvåning den låten de marknadsför 'The Glitter Odd' med. Sitar, orgel, analog elektronik, allt kommer och sköljer över en som en frisk vind.
Jag kan förstå att Saturnia klassas som ett psyche band i de flesta öron, men de har starka influenser från dub musik som genomgående kan höras i trumspelet. Gittaristen kan knappast gå obemärkt förbi utan att man upptäcker mycket tydliga (tidiga)Pink Floyd/Syd Barret influenser. Det riktigt kryper i nacken och upp och in i synapserna när man hör de långa utdragna gittarljuden.
Trots att det finns mörka partier på 'The Glitter Odd' är den mer som ett hav av överväldigande nyansspektrum och paradissyner. Saturnia består av två kreativa killar: Luis Simões och Francisco Rebelof från Portugal.

Stoner planet 2002 Nisse